dilluns, 5 de maig del 2014

Contra els tòpics

Et remetem a un parell de pàgines web on trobaràs informació molt variada relacionada amb Quim Monzó: fragments de crítica literària, resum biogràfic i bibliogràfic, i entrevistes. És especialment interessant la que manté l'escriptor amb Eva Piquer, en les pàgines del diari Avui: "Quim Monzó: El borreguisme cultural d'aquest país m'ha atribuït molts fills que no reconec". Llig-la (sobretot els apartats finals referits als clixés i a la seua doble faceta com a escriptor) i pren nota perquè et serà útil per entendre millor l'autor i la seua proposta literària. La comentarem a classe!


Si vols veure l'escriptor en acció et recomanem molt i molt que escoltes el discurs inaugural de la Fira del Llibre de Frankfurt (2007). Monzó evita el discurs convencional (el lloc comú) en aquesta mena d'actes i sorprén amb una dissertació genial en forma de conte. Disfruta-la!

 

Ací pots trobar també el discurs en pdf.

Si encara t'has quedat amb ganes de sentir Quim Monzó parlar sobre alguns dels seus reculls de contes (Mil cretins), sobre l'exposició "Monzó", o sobre la literatura, la cultura i el món en general et recomanem que visites aquests programes, en què és entrevistat: L'hora del lector (TV3) i Página 2 (TV2).


Aquest és el llibre catàleg que Julià Guillamón edità a propòsit de l'exposició: Monzó. Com triomfar a la vida (2009)