divendres, 28 de març del 2014

"Tot el que passa dintre el nostre cervell i del nostre esperit és tan real com les percepcions físiques", Pere Calders

Mireu el programa Inèdits de TV3 dedica a Pere Calders i anoteu tot el que vos resulte interessant o vos sorprenga per un o altre motiu:




També el programa El meu avi repassa la vida de l'escriptor Pere Calders a través dels testimonis de les persones que el van conèixer. "Pere Calders: L'home dibuixat".

Com diu el documental, Antaviana significà un punt d'inflexió per a l'escena catalana i també el principi d'una etapa de reconeixement i de popularitat per a l'autor. Pots consultar altres documentals que s'han realitzat sobre la figura imprescindible de Pere Calders, com ara "Pere Calders, tocant de peus al cel" o "Pere Calders (Viure i escriure)". Consulta-la i completa la imatge que t'has anat formant de l'escriptor.






Ara, però, si et ve de guts, pots veure un fragment d'Antaviana:



Amb tot, per saber més d'aquest gran escriptor pots consultar algunes altres webs que ja coneixes, com la de Lletra o la de l'AELC.



INVASIO SUBTIL I ALTRES CONTES | PERE CALDERS | Comprar libro ...

Pere Calders també va ser un dels primers autors a conrear això que ara s'ha posat de moda i s'anomena microrelats o relats hiperbreus, quan encara no tenien un nom específic. Adjunte l'enllaç a la revista Catorze, on podeu trobar-ne 44 relats, extrets de diferents obres de Calders: Invasió subtil i altres contes, De teves a mevesTot s’aprofita i L’honor a la deriva










Si voleu sentir alguns contes de Pere Calders, podeu accedir a l'arxiu de Catalunya ràdio


Pere Calders - Catalunya Ràdio


Darrerament, durant l'any 2018, algunes editorials (Rosa dels vents, Comanegra i Nórdica libros) han tornat a editar relats de Calders per a posar-lo a l'abast del públic actual. Són aquestes:


FotoContes portàtils